Code 95, nascholing vakbekwaamheid

 

Als beroepschauffeur ben je verplicht om elke 5 jaar nascholing te volgen. 35 uur in totaal, met een minimum van 7 uur per keer. Als je slaagt voor deze cursussen, behoud je de aantekening Code 95 op je rijbewijs C(E). De bevoegdheid Code 95 toont aan dat je als chauffeur vakbekwaam bent. Met Code 95 mag je in de transportsector blijven werken.

24/7 Chauffeursdiensten biedt een groot aantal opleidingen en trainingen aan die meetellen voor de verplichte nascholing volgens de richtlijnen van Code 95. Hiervoor werken we samen met onze opleidingspartner TA Nederland.

Reeds verzamelde punten

Om ervoor te zorgen dat je beroepsmatig als chauffeur bij 24/7 Chauffeursdiensten kunt blijven werken, is het van belang om inzicht te hebben in je reeds verzamelde punten.
De benodigde informatie kun je opvragen via de website van het CBR. Hieronder leggen we aan je uit hoe je deze gegevens kunt opvragen.

Uitdraai reeds verzamelde punten maken

 1. Ga naar www.cbr.nl
 2. Ga op de homepage naar ‘Direct regelen’ en klik op ‘Inloggen Mijn CBR’
 3. Log in door middel van je DigiD
 4. Ga naar ‘Resultaten bekijken’
 5. Ga naar ‘Mijn resultaten’
 6. Klik op ‘Nascholingscursussen Code 95’
 7. Download resultaten

Na het maken van de uitdraai ben je precies op de hoogte van je behaalde punten.

Eén training kosteloos volgen

Werk je voor 24/7 Chauffeursdiensten. Dan mag je per jaar één Code 95 theorie cursus kosteloos* volgen. Hiervoor dien je van te voren een scholingsovereenkomst te tekenen. Wil je meer dan één cursus volgen? Dit kan dan betaald worden uit je scholingspotje maar kan ook op eigen rekening.

Spaar- en scholingsprogramma

Om je Code 95 cursussen voordelig in te kunnen kopen hebben 24/7 Chauffeursdiensten en TA Nederland een uniek spaar- en scholingsprogramma ontwikkeld. Wanneer je je hebt aangemeld mag je via je bruto loon netto cursussen volgen.

Altijd een locatie bij jou in de buurt

TA Nederland biedt speciaal voor 24/7 Chauffeursdiensten op diverse locaties door heel het land Code 95 trainingen aan. Zo is er altijd een cursus bij jou in de buurt. Deze cursussen werken op basis van een open inschrijving en volg je in je eigen tijd.

Aanbod cursussen

Je mag zelf kiezen aan welke Code 95 cursussen je wilt deelnemen. Van een groot aantal code 95 cursussen is het mogelijk om een deel per e-learning te voltooien. Je doet de e-learning thuis en hebt daarnaast 4 uur les.

Voor de theorie cursussen kun je kiezen uit:

Wil je ook een praktijk dag plannen? Ook dat is mogelijk. Praktijkdagen zijn niet opgenomen in het cursusoverzicht en worden altijd individueel gepland. Wil je hier gebruik van maken, neem dan contact op met TA Nederland via 013-7440044 of mail info@tanederland.nl om de mogelijkheden te bespreken. Voor de praktijk dag biedt TA de volgende mogelijkheden aan:

Let op, de kosten van de praktijk dag zijn altijd voor eigen rekening. Heb je dit jaar nog geen gebruik gemaakt van een theorie cursus? Dan is het wel mogelijk om de kosten van de praktijk dag voor een deel te compenseren.

Inschrijven voor deelname

Heb je interesse in één of meerdere Code 95 cursussen? Dan kan je hier aanmelden. Op www.tanederland.nl/cursussen vind je de volledige planning van beschikbare cursussen. Je kunt op deze pagina filteren op de gewenste locatie. Met de filter ‘Evenement categorieën’ kun je de gewenste training selecteren. Klik vervolgens op ‘toevoegen’ om de beschikbaarheid van de cursussen te bekijken. In de agenda zijn dan enkel de geselecteerde trainingen zichtbaar.

Aanmelden

 1. Klik op de betreffende cursus waaraan je wilt deelnemen
 2. Er opent nu een nieuw scherm waarop een inschrijfformulier verschijnt.
 3. Vul je gegevens in en noteer bij ‘organisatie’ 24/7 Chauffeursdiensten. Alleen dan kan je gebruik maken van een van bovengenoemde regelingen.
 4. TA Nederland neemt contact op met 24/7 Chauffeursdiensten om je inschrijving te beoordelen.
 5. Is je aanmelding goedgekeurd? Dan neemt 24/7 Chauffeursdiensten contact met je op om de scholingsovereenkomst of betaling in orde te maken.
 6. Je ontvangt een officiële bevestiging vanuit TA Nederland.
 7. Je deelname is nu definitief.

* Voorwaarden

De voorwaarden voor deelname staan op deze pagina.