Autolaadkraan / hijsen (U17)

Hijsen / veilig werken met de autolaadkraan (U17)

Deze training is bestemd voor een ieder die op zijn vrachtwagen een autolaadkraan zonder hijsfunctie moet bedienen, of die werkzaamheden moet uitvoeren met een autolaadkraan waarbij de capaciteit van de kraanarm maximaal 10 tonmeter is en waarbij de werkzaamheden alleen uit laden en/of lossen bestaan.

Inhoud van de training

Theorie:
Richtlijnen Arbo-wet, Eisen aan hijsmiddelen, Controle voor gebruik, Werken met de autolaadkraan met hijsfunctie, Persoonlijke beschermingsmiddelen, veiligheidsschoenen, Werken met verschillende lasten.

Praktijk:
De nadruk bij de praktijk ligt op de veiligheidsvoorschriften zoals die door de arbeidsinspectie zijn opgesteld; o.a. veiligheid algemeen, stabiliteit, afstempelen, gebruik van hijsgereedschappen, evt. gebruik van een grijper, laden en lossen en het hijsen en plaatsen van lasten. Er worden situaties geoefend, zoals die in de dagelijkse praktijk van de medewerkers voorkomen.

Opleidingsduur

De training duurt één dag

Vakbekwaamheidsrichtlijn

De training kan meetellen voor 7 uren voor de code 95 in het kader van de nascholing vakbekwaamheid.

De training kunnen we “incompany” verzorgen, bij u op het bedrijf, of u kan aansluiten bij een van onze “open inschrijvingen”, welke terug te vinden zijn op: https://www.tanederland.nl/cursussen/?tribe_eventcategory%5B%5D=99