VEILIG WERKEN MET DE HOOGWERKER
Er zijn bedrijven waar een hoogwerker wordt gezien als een stuk gereedschap voor algemeen gebruik en waar iedereen gebruik van mag maken. Daarentegen is er waarschijnlijk niemand die één van zijn medewerkers toestemming zou geven om zonder geldig rijbewijs deze hoogwerker te laten besturen. De prijs van een hoogwerker ligt in dezelfde orde van grootte als die van de directieauto. Een niet-geschoolde en onervaren medewerker kan met een hoogwerker heel wat schade aan zijn omgeving of zichzelf aanrichten. De wetgever ziet het werken met een hoogwerker dan ook als een risicovolle taak.
Een hoogwerker is een verplaatsbaar hefwerktuig speciaal voor het heffen van personen en eventueel goederen. Het platform kan bewegen in diverse richtingen. De hoogwerker is bedoeld om een tijdelijke en veilige werkomgeving op hoogte te creëren. De training duurt één dag.
Doelgroep Personen van minimaal 16 jaar, die met een hoogwerker hun werkzaamheden (gaan) uitvoeren
Inhoud van de training
Theorie:
Wet en regelgeving,
Soorten hoogwerkers,
Algemene bepalingen m.b.t. het systeem,
Werking hoogwerker,
Bedieningen hoogwerker,
Veiligheidsaspecten.
Praktijk:
De nadruk ligt op de veiligheidsvoorschriften zoals deze door de inspectie voor sociale zaken en werkgelegenheid (ISZW) zijn opgesteld; controle voor, tijdens en na het rijden, besturing, stabiliteit en bediening.
Certificaat en examen Na het met een positief resultaat afleggen van een toets ontvangt de cursist een certificaat van deelname. Dit certificaat kent een geldigheidsduur van 5 jaar.
Nascholing Deze training mag meetellen voor de vakbekwaamheidsrichtlijn code 95.
U kunt zich aanmelden via onderstaand formulier of op
https://www.tanederland.nl/aanmelden/
Leave a comment