Home » Logistiek
Voor de meeste logistieke trainingen verzorgen we regelmatig “open inschrijvingen”. Indien we nog ruimte hebben, bent u van harte welkom de training te komen volgen. Voor beschikbare data en tarieven kan u terecht op tanederland.nl/cursussen. Indien deze data niet uitkomen neemt u gerust contact met ons op, zodat we samen kunnen kijken wanneer het wel schikt.
Er zijn veel in- en externe transportmiddelen waarvoor we trainingen verzorgen, neem contact met ons op, indien u twijfelt of we voor uw machine een training kunnen verzorgen.
Ook voor andere vragen en opmerkingen staan we graag te woord. Neem contact met ons op via e-mail: info@tanederland.nl of telefonisch 013 – 744 00 44
In het menu ziet u een selectie van een aantal verschillende trainingen. U kan bij ons onder andere terecht voor veiligheidstrainingen met zo’n beetje alle verschillende interne transportmiddelen. Daarnaast verzorgen we awareness (bewustwordings-) trainingen, welke we kunnen toespitsen op uw bedrijf. Ook kunnen we medewerkers opleiden naar logistiek medewerker op elk gewenst niveau.
Veilig werken met de autolaadkraan is voor werknemers die alleen laden en lossen met de autolaadkraan (dus niet hijsen) met een kraan waarvan het maximum bedrijfslastmoment 10 ton per meter of meer bedraagt. Volgens de richtlijnen van de Arbo-wet is voor deze chauffeurs een veiligheidstraining voldoende. Boven de 10 ton meter is een certificaat TCVT/W4-04 verplicht.
Doelgroep
Deze training is bestemd voor een ieder die een autolaadkraan moet bedienen. De machinist van de autolaadkraan met hijsfunctie (met een lastmoment van 10 ton-meter en hoger) dient wettelijk in het bezit te zijn van het T.C.V.T.- W4-04 Certificaat ‘Machinist Autolaadkraan met Hijsfunctie’
Inhoud van de training
Theorie:
Richtlijnen Arbo-wet,
Het aanslaan van de last,
Controle voor gebruik,
Werken met de autolaadkraan,
Aanvullende informatie, tillen en dragen,
Persoonlijke beschermingsmiddelen, veiligheidsschoenen.
Praktijk:
De nadruk bij de praktijk ligt op de veiligheidsvoorschriften zoals die door de arbeidsinspectie zijn opgesteld; o.a. algemene veiligheid, het bedienen van de autolaadkraan en het werken met hijsgereedschappen zoals lengen en stroppen. Er worden praktijksituaties geoefend, zo mogelijk met eigen materiaal.
Trainingsduur
1 dag
Examen
De deelnemer ontvangt na afloop van de cursus een certificaat van deelname met pasje. De geldigheid is vijf jaar.
Locatie
Trainingen kunnen bij u op locatie worden uitgevoerd. Voordeel is hierbij dat de medewerkers getraind worden in hun werkomgeving en met eigen machines.
Nascholing
Deze training mag meetellen voor de vakbekwaamheidsrichtlijn van code 95.
Meer informatie is te vinden op https://www.tanederland.nl/autolaadkraan-hijsen-u17/
Niet alleen bij het vervoer per rail of over de weg brengt het omgaan met gevaarlijke stoffen risico’s met zich mee. Ook in het productieproces en bij de handelingen binnen het bedrijf is het veilig werken met gevaarlijke stoffen belangrijk. Zowel het ADR (hoofdstuk 1.3) als de Arbeidsomstandighedenwet hebben hiervoor de nodige richtlijnen opgesteld. Er is o.a. een verplichting om werknemers voldoende te informeren en middels trainingen te instrueren.
Inleiding
Het omgaan met gevaarlijke stoffen brengt risico’s met zich mee. Om deze risico’s tot een minimum te beperken, is veilig werken van groot belang. Om dit veilige werken te waarborgen, moeten medewerkers goed zijn opgeleid. De Arbeidsomstandighedenwet en het ADR stellen dat medewerkers die met gevaarlijke stoffen werken, hiervoor voorlichting en instructie moeten krijgen. Een verkorte training maakt medewerkers bewust van de te nemen veiligheidsmaatregelen bij het omgaan met gevaarlijke stoffen.
Doelgroep
De training is bedoeld voor alle medewerkers van minimaal 16 jaar oud, die betrokken zijn bij de afhandeling van gevaarlijke stoffen. De training is ook geschikt voor leidinggevenden, als basis voor verdere opleiding. De deelnemer leert hoe hij/zij met gevaarlijke stoffen moet omgaan, zodat de risico’s voor mens, dier en milieu tot een minimum beperkt blijven. Als er ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch iets fout gaat, dan kan hij/zij snel en deskundig handelen.
Inhoud van de training
Theorie:
In deze training worden de volgende onderwerpen behandeld en opnieuw opgefrist:
Veiligheid en Wetgeving waarbinnen werkzaamheden met gevaarlijke stoffen plaatsvinden
Wijze van vervoer en behandeling (verpakkingen, wagenlading en tanks)
Eigenschappen van gevaarlijke stoffen
Herkenning gevaarlijke stoffen
Doel en inhoud van de relevante documenten
Gevarenklasse en etikettering
Veiligheid en persoonlijke beschermingsmiddelen
Praktijk:
De training is theoretisch en wordt ondersteund met praktijkvoorbeelden. Evt. kan er ook tijdens de training op de werkplek gekeken worden naar de gevaarlijke stoffen.
Duur van de training
De training zal 1 dagdeel in beslag nemen. Lestijden bijv. van 08.30 uur tot 12.00 uur of van 13.00 uur tot 16.30 uur.
Examen
De deelnemer ontvangt na afloop van de cursus een certificaat van deelname met pasje. De geldigheid is vijf jaar.
Nascholing
Deze training mag meetellen voor de vakbekwaamheidsrichtlijn code 95.
Overige informatie
Tijdens de training zullen we specifiek de gevaarlijke stoffen (UN-nummers/klasse) behandelen die bij A verwerkt worden. We zullen deze vooraf inventariseren.
U kunt zich aanmelden via onderstaand formulier of op https://www.tanederland.nl/aanmelden/
De elektrische pallet truck is tegenwoordig een belangrijk transportmiddel. Wat vroeger met de hand werd getild, kun je nu met de pallet truck verplaatsen. Om veilig te werken met de EPT en om ongelukken te voorkomen verzorgen we cursus voor de elektrische pallet truck.
Doelgroep
Medewerk(st)ers van minimaal 16 jaar oud, die met de EPT hun werkzaamheden uitvoeren.
Wij kunnen opleidingen verzorgen voor alle interne transportmiddelen. Enkele transportmiddelen zijn: EPT, stapelaar, diverse orderverzameltrucks, hoogbouwtruck, etc.
Inhoud van de training
De training is opgebouwd uit een theorie- en praktijkgedeelte. Het trainen van het praktisch en veilig omgaan met interne laad- en loshulpmiddelen zoals de EPT is daarbij de belangrijkste component en de theorie zal ter ondersteuning dienen.
De inhoud van de training bestaat uit een theoriegedeelte welke is samengesteld uit de voorlichting inzake Arbo-Informatiebladen 14: Intern transport en opslag en 17: Hijs- en hefmiddelen.
Het praktijkgedeelte is helemaal gericht op de werkzaamheden die bij u op het bedrijf plaatsvinden. De training voldoet aan de tekst uit het Arbo Informatieblad 17 hoofdstuk 4 paraaf 4.2.
Duur van de training
1 dagdeel
Locatie
Planning, locatie en opleidingsduur is afhankelijk van het soort interne transportmiddelen.
Meer informatie is te vinden op https://www.tanederland.nl/veilig-werken-met-de-ept/
In één (praktijk-) dag leren wij u een hef- of reachtruck besturen. Komt u voor de beginnende cursus of voor een herhaling? Geen probleem. Tijdens deze opleiding tot heftruckchauffeur leren we de cursisten een heftruck te besturen en te beheersen. Dit gaat door middel van opdrachten waarin de cursist goed om zich heen moet kijken en gewezen word op eventuele fouten.
Doelgroep
Medewerk(st)ers die een hef- of reachtruck besturen of willen besturen conform de eisen van de Arbo-wet en minimaal 16 jaar zijn.
Inhoud van de training
De cursussen zijn volledig gericht op de dagelijkse praktijk binnen het magazijn. Het trainen van het praktisch en veilig omgaan met de heftruck is daarbij de belangrijkste component en de theorie zal ter ondersteuning dienen.
Theorie:
Richtlijnen in de Arbo- wet,
Soorten trucks,
Controle van de trucks,
Stabiliteit, belading, controle en onderhoud,
Aan het werk,
Het lastdiagram,
Goederenbehandeling.
Praktijk:
De nadruk ligt op de veiligheidsvoorschriften zoals deze door de arbeidsinspectie zijn opgesteld;
Controle voor, tijdens en na het rijden, veilig laden en lossen, bediening en besturing van de heftruck, stabiliteit en de veiligheid in de werkomgeving.
De training bestaat uit een deel theorie met een toets en een praktijkbeoordeling.
Duur van de training
De opleiding voor beginnende bestuurders is 2 dagen, een herhalingstraining duurt 1 dag.
Examen
De deelnemer ontvangt na afloop van de cursus een certificaat van deelname met pasje. De geldigheid is vijf jaar.
U kan er tevens voor kiezen een officieel CCV examen te volgen om een veiligheidscertificaat, of een vakbekwaamheidscertificaat
Nascholing
Deze training mag meetellen voor de vakbekwaamheidsrichtlijn voor code 95
De training kunnen we “incompany” verzorgen, bij u op het bedrijf of u kan aansluiten bij een van onze “open inschrijvingen”, welke terug te vinden zijn op https://www.tanederland.nl/cursussen/
Meer informatie is te vinden op https://www.tanederland.nl/heftruck-reachtruck-u16/
Er zijn bedrijven waar een hoogwerker wordt gezien als een stuk gereedschap voor algemeen gebruik en waar iedereen gebruik van mag maken. Daarentegen is er waarschijnlijk niemand die één van zijn medewerkers toestemming zou geven om zonder geldig rijbewijs deze hoogwerker te laten besturen. De prijs van een hoogwerker ligt in dezelfde orde van grootte als die van de directieauto. Een niet-geschoolde en onervaren medewerker kan met een hoogwerker heel wat schade aan zijn omgeving of zichzelf aanrichten. De wetgever ziet het werken met een hoogwerker dan ook als een risicovolle taak.
Een hoogwerker is een verplaatsbaar hefwerktuig speciaal voor het heffen van personen en eventueel goederen. Het platform kan bewegen in diverse richtingen. De hoogwerker is bedoeld om een tijdelijke en veilige werkomgeving op hoogte te creëren. De training duurt één dag.
Doelgroep Personen van minimaal 16 jaar, die met een hoogwerker hun werkzaamheden (gaan) uitvoeren
Inhoud van de training
Theorie:
Wet en regelgeving,
Soorten hoogwerkers,
Algemene bepalingen m.b.t. het systeem,
Werking hoogwerker,
Bedieningen hoogwerker,
Veiligheidsaspecten.
Praktijk:
De nadruk ligt op de veiligheidsvoorschriften zoals deze door de inspectie voor sociale zaken en werkgelegenheid (ISZW) zijn opgesteld; controle voor, tijdens en na het rijden, besturing, stabiliteit en bediening.
Certificaat en examen Na het met een positief resultaat afleggen van een toets ontvangt de cursist een certificaat van deelname. Dit certificaat kent een geldigheidsduur van 5 jaar.
Nascholing Deze training mag meetellen voor de vakbekwaamheidsrichtlijn code 95.
U kunt zich aanmelden via onderstaand formulier of op https://www.tanederland.nl/aanmelden/
TA Nederland kan medewerkers opleiden naar logistiek medewerker op elk gewenst niveau; bijvoorbeeld van medewerker zonder enige ervaring naar allround magazijnmedewerker, of van supervisor naar teamleider.
Doelgroep
Medewerkers van minimaal 16 jaar die opgeleid willen worden als logistiek medewerker of eventueel als allround magazijnmedewerker.
U kunt zich aanmelden via onderstaand formulier of op https://www.tanederland.nl/aanmelden/
De meeneemheftruck is het handige laad- en losmiddel dat in de volksmond ook nog de kooiaap, moffet of de kinglifter genoemd wordt. De cursussen zijn volledig gericht op de dagelijkse praktijk binnen de laad- en losomgeving. Het trainen om praktisch en veilig om te gaan met de meeneemheftruck is daarbij de belangrijkste component en de theorie zal ter ondersteuning bieden.
Doelgroep
Medewerk(st)ers die een meeneemheftruck besturen of willen besturen conform de eisen van de Arbo-wet en minimaal 18 jaar zijn.
Inhoud van de training
De training meeneemheftruck bestaat uit de volgende theorie- en praktijkonderdelen
Theorie:
Richtlijnen in de Arbo- wet,
Soorten meeneemheftrucks,
Controle van de trucks,
Stabiliteit, belading, controle en onderhoud,
Het lastdiagram,
Goederenbehandeling.
Praktijk:
De nadruk ligt op de veiligheidsvoorschriften zoals deze door de inspectie van Sociale zaken en werkgelegenheid (ISZW) zijn opgesteld;
Controle voor, tijdens en na het rijden,
Veilig laden en lossen,
Bediening en besturing,
Stabiliteit,
Veiligheid in de werkomgeving.
Indeling van de training
De training bestaat uit een deel theorie met een toets en een praktijkbeoordeling.
Duur van de opleiding
De opleiding voor een beginnend bestuurder is 2 dagen, een herhalingstraining duurt 1 dag.
Examen
De deelnemer ontvangt na succesvolle afronding van de cursus een certificaat van deelname met pasje. De geldigheid is vijf jaar.
Locatie
Trainingen kunnen bij u op locatie worden uitgevoerd. Voordeel is hierbij dat de mensen getraind worden in hun werkomgeving en met eigen machines.
Nascholing
Deze training mag meetellen voor de vakbekwaamheidsrichtlijn code 95.
U kunt zich aanmelden via onderstaand formulier of op https://www.tanederland.nl/aanmelden/
Website: www.tanederland.nl
E-mail: info@tanederland.nl
Telefoon: 013 – 744 00 44
Whatsapp: 013 – 744 00 44
TA Nederland BV
Kranenberg 23
5047 TR Tilburg