Update TA Nederland / Corona

Omdat er erg veel nieuws en wijzigingen zijn, onderstaand de update inzake de verschillende certificeringen, hun geldigheid en onze cursusplanning.

CBR
Alle examens zijn door het CBR tot nader order uitgesteld, het is dan ook niet mogelijk om nu examens te reserveren. Als gevolg hiervan zijn alle initiële cursussen tot nader order opgeschort. Dit geldt ook voor de code 95 cursussen. Voorlopig tot en met 6 april.

Rijlessen kunnen op dit moment ook niet verzorgd worden.

ADR Certificaat
Alle certificaten van de ADR Chauffeur voor het transport van gevaarlijke stoffen waarvan de geldigheidsduur eindigt tussen 1 maart en 1 november 2020 blijven geldig tot en met 30 november 2020, mits aan een aantal voorwaarden wordt voldaan.

VCA
Er worden tot 1 juni geen VCA examens afgenomen in Nederland.

Diplomahouders van wie het diploma na 12 maart 2020 verloopt (of is verlopen), krijgen dispensatie voor een periode tot maximaal drie maanden nadat de overheid haar maatregelen op het gebied van sociale onthouding en fysiek afstand houden, intrekt. Op dit moment duren deze maatregelen nog minimaal tot en met 1 juni 2020. Dit betekent dat de dispensatie geldt tot en met 1 september 2020. Tijdens deze periode mogen de diplomahouders tijdelijk met hun verlopen diploma blijven werken.

Geldigheid Code 95
Door het afgelasten van alle theorie- en praktijkexamens en nascholingscursussen (onder andere voor de code 95), verloopt mogelijk de geldigheid van certificaten, passen of uitslagen van (toekomstige) beroepschauffeurs of andere professionals. Bijvoorbeeld omdat examenuitslagen kunnen verlopen of omdat chauffeurs niet voor de einddatum cursussen of verlengingsexamens kunnen doen.
Het CBR heeft de problemen die hierdoor kunnen ontstaan in beeld. Mogelijke oplossingen worden op dit moment onderzocht. Zodra deze duidelijk zijn, zullen wij dit direct bekend maken.

Theorie
Geldigheid theoriecertificaat wanneer u het rijbewijs aan het halen bent.
Als het theoriecertificaat is verlopen op het moment dat het uitgestelde rijexamen wordt afgenomen mag de kandidaat met dit verlopen certificaat rijexamen doen. Voor nu verlengt het CBR de geldigheid van het theoriecertificaat met vier weken. Die gaan in vanaf het moment dat het CBR weer rijexamens gaat afnemen.

Cursusplanning
Op dit moment verzorgen we heftruck- reachtruck- en EPT trainingen, zodat de logistieke processen in uw bedrijf door kunnen gaan. Natuurlijk respecteren we minimaal anderhalve meter afstand, groepsgrootte van maximaal 3 deelnemers en ontsmetten we regelmatig.

Social Share