Veilig werken met de autolaadkraan

 • Veilig werken met de autolaadkraan

   

 • Veilig werken met de autolaadkraan is voor werknemers die alleen laden en lossen met de autolaadkraan (dus niet hijsen) met een kraan waarvan het maximum bedrijfslastmoment 10 ton per meter of meer bedraagt. Volgens de richtlijnen van de Arbo-wet is voor deze chauffeurs een veiligheidstraining voldoende. Boven de 10 ton meter is een certificaat TCVT/W4-04 verplicht.

  Doelgroep

  Deze training is bestemd voor een ieder die een autolaadkraan moet bedienen. De machinist van de autolaadkraan met hijsfunctie (met een lastmoment van 10 ton-meter en hoger) dient wettelijk in het bezit te zijn van het T.C.V.T.- W4-04 Certificaat ‘Machinist Autolaadkraan met Hijsfunctie’

  Inhoud van de training

  Theorie:
  Richtlijnen Arbo-wet,
  Het aanslaan van de last,
  Controle voor gebruik,
  Werken met de autolaadkraan,
  Aanvullende informatie, tillen en dragen,
  Persoonlijke beschermingsmiddelen, veiligheidsschoenen.

  Praktijk:
  De nadruk bij de praktijk ligt op de veiligheidsvoorschriften zoals die door de arbeidsinspectie zijn opgesteld; o.a. algemene veiligheid, het bedienen van de autolaadkraan en het werken met hijsgereedschappen zoals lengen en stroppen. Er worden praktijksituaties geoefend, zo mogelijk met eigen materiaal.

  Trainingsduur

  één dag, 8 uur

  Examen

  De deelnemer ontvangt na afloop van de cursus een certificaat van deelname met pasje. De geldigheid is vijf jaar.

  Locatie

  Trainingen kunnen bij u op locatie worden uitgevoerd. Voordeel is hierbij dat de medewerkers getraind worden in hun werkomgeving en met eigen machines.

  Nascholing

  Deze training mag meetellen voor de vakbekwaamheidsrichtlijn van code 95.